Рассказы о велопоходах

NEWSru.com :: У Мережі з'явилися докази існування VIP-запрошень на поклоніння поясу Богородиці (ФОТО)

Про те, що для доступу без черги до православної святині існує VIP-запрошення, стало відомо напередодні
І ось тепер телеведуча Ксенія Собчак у своєму Twitter підтвердила, що існують "VIP-квитки" для проходу до поясу Богородиці в храм Христа Спасителя без черги, а також опублікувала фото одного з таких квитків
Якщо людина проходить без черги, "по блату" - може, це єдиний досвід молитви у цієї людини

У відповідь на офіційні заяви Російської православної церкви про те, що в Московській патріархії не друкували ніяких VIP-запрошень на поклоніння поясу Богородиці в храмі Христа Спасителя, крім пропусків для певного числа духовенства і прихожан московських і обласних храмів, ті, хто мав можливість пройти в храм за такими запрошеннями, оприлюднили в Мережі інформацію і фото надрукованих запрошень.

Про те, що для доступу без черги до православної святині існує VIP-запрошення, користувачі найпопулярнішого ресурсу російської блогосфери Livejournal.com ( "Живий журнал") пишуть вже кілька днів.

Так, за словами e_rigby_ru , Дружина її колеги не стояла кілька годин в натовпі паломників, так як пройшла через загородження завдяки такому запрошення. "Це вже взагалі щось позамежне! А як же із заповіддю" легше верблюду пролізти у вушко голки, ніж багатому потрапити в царство небесне "?" - іронічно запитує інша користувачка ЖЖ під ніком v_strannik .

Ключар храму Христа Спасителя протоієрей Михаїл (Рязанцев) підтвердив ІТАР-ТАРС, що люди, що під'їжджають до храму на машинах з номерами "АМР", проходять до поясу Пресвятої Богородиці без черги.

І ось тепер телеведуча Ксенія Собчак у своєму Twitter підтвердила, що існують "VIP-квитки" для проходу до поясу Богородиці в храм Христа Спасителя без черги, а також опублікувала фото одного з таких квитків.

"Мене сьогодні дружина одного чиновника" запросила "до поясу по віпбілетам пройти. Я думала, це цинічний жарт. Виявилося - цинічна правда", - написала телеведуча. Вона також зазначила, що храм був обраний для демонстрації святині не випадково - "там усі входи-виходи для" віпів "продумані, щоб без шуму".

Пригадавши заяву РПЦ, в якому стверджується, що VIP-перепусток не існує, Собчак запитує: "А як же заповідь" не бреши "?" - і публікує фото одного з квитків. "А ось і пропуск для" особливо "віруючих. За гранню добра і зла. І РПЦ ще заперечує!" - цитує Собчак агентство "Росбалт" .

Відзначимо, що в останні дні, щоб поклонитися поясу Богородиці, віруючі могли стояти більше доби. Щоб прискорити прохід черзі, спочатку в РПЦ заборонили паломникам прикладатися до ковчега, вирішивши, що одного дотику рукою цілком достатньо. Але прохідність через храм не збільшилася. Тоді було вирішено забрати у віруючих право і торкання святині. Ковчег з поясом поставили на арку, під якою швидко проходять трійки паломників. Таким чином, вдалося домогтися вражаючого результату - число паломників, які відвідали храм, вже перевищила півмільйона людей. А попереду ще чотири дні, так як перебування ковчега продовжили в Москві на день.

Залишилося хіба що занурити ковчег на гелікоптер і піднятися з ним над Москвою, щоб благословити відразу всіх в столиці Росії. А ще краще - підняти його трохи вище, щоб охопити всі російське "безмежжя".

У РПЦ не хочуть нікого засуджувати. Хіба що тих, хто засуджує

У Російській православній церкві закликають не засуджувати ні бажаючих "принести жертву" і стоять в багатогодинний черги до поясу Богородиці в останні дні перебування афонской святині в храмі Христа Спасителя, ні прагнуть прорватися без черги через знайомих або за запрошеннями.

"Ми йдемо до святині для того, щоб стати чистіше. Не потрібно нікого засуджувати. Це безперспективно. До того ж, ми можемо помилитися, і найчастіше так і буває. Ми тут, на землі, не можемо судити за Бога. Якщо людина проходить без черги, "по блату" - може, це єдиний досвід молитви у цієї людини ", - сказав РІА Новини" керівник прес-служби Патріарха Московського і всієї Русі протоієрей Володимир Вигилянський.

Він зазначив, що запрошення-перепустки були надруковані заздалегідь для духовенства, хорів і прихожан московських і обласних парафій, які беруть участь в молебнях, які служаться у пояса Богородиці цілодобово. За словами Вігилянського, за "блатних" можуть приймати і штатних працівників храму Христа Спасителя, в тому числі сотні людей, які охороняють і прибирають приміщення, співробітників інженерних служб.

"У храмовий комплекс крім самого храму входять, наприклад, Фонд храму Христа Спасителя, Зал церковних соборів - комплекс обслуговують сотні людей, у яких є можливості проходити туди без черги або проїжджати (в гараж)", - розповів священнослужитель, відповідаючи на питання про в'їжджають на територію храму автомобілях.

Він закликав "сподіватися на шляхетність і честь".

А як же із заповіддю" легше верблюду пролізти у вушко голки, ніж багатому потрапити в царство небесне "?
Пригадавши заяву РПЦ, в якому стверджується, що VIP-перепусток не існує, Собчак запитує: "А як же заповідь" не бреши "?