Рассказы о велопоходах

Віза в Австралію 2019 для росіян: чи потрібна, отримання самостійно

  1. Туристична віза
  2. Транзитна віза
  3. Студентська віза
  4. Бізнес-віза
  5. Робоча віза
  6. Гостьова віза
  7. Віза нареченої
  8. Особливості оформлення дитячої візи
  9. Відмова у візі і проблеми з її отриманням
  10. Корисні адреси
  11. Посольство Австралії в Москві

В епоху, коли Туреччина та Египтами нікого не здивувати, багато росіян вибирають для подорожей місця більш незвичайні. І якщо ви ставитеся до такого типу громадян, урізноманітнити відпустку поїздкою на батьківщину кенгуру - одне з кращий рішень! Однак для виїзду в Австралію одного закордонного паспорта недостатньо - потрібно також оформити візу. Зібрати документи для цього ви можете самостійно, ніж заощадите значну суму, яку вимагають за свої послуги посередники. Але і в першому, і в другому випадку домогтися дозволу на в'їзд в цю країну - завдання не з легких.

Туристична віза

Так вже вийшло, що отримати подібну візу не так-то просто. Вона видається лише тим особам, у яких відвідуване держава буде впевнене. Австралію можуть бентежити ваші наміри нелегально працевлаштуватися або сховатися від влади своєї країни. Саме тому при зборі документів потрібно запастися терпінням і надати купу довідок про те, що ви є людиною заможною, які працюють і мають намір продовжувати працювати на благо своєї компанії. Крім цього, потрібно довести, що на батьківщині вас чекає сім'я, а також те, що подорожувати ви збираєтеся виключно в пізнавальних цілях, і на подібний візит у вас дійсно є час. Вся інформація, що надається ретельно перевіряється: обдзвонюють організації, особистості, які будуть згадані хоча б в одній з наданих довідок.

Для здачі документів на туристичну візу:

  • заповніть бланк 48 R RUS ;
  • Сфотографуйте як на паспорт, потрібно 4 знімка;
  • Надайте фахівцям закордонний паспорт або копії всіх його сторінок, а також буде потрібно інформація про попередні документах такого типу;
  • Складіть докладний опис вашого відпочинку (маршрути, готелі, програми);
  • Підтвердіть своє фінансове благополуччя (виписки з банківських рахунків, інформація про зарплату і т.д.);
  • Різна документація з роботи: про займану посаду, величиною зарплати, обов'язково вкажіть стаж і приведіть відомості про відпустку (термін, оплачується чи ні).

Примітки:

  1. Якщо ви займаєтеся бізнесом, надайте документи, які підтвердять, що ваші послуги легальні (папір про реєстрацію підприємницької діяльності, виписки про прибуток, опис активів, які перебувають на балансі підприємства).
  2. Якщо ви відправляєтеся в подорож з дитиною, або самі є студентом, необхідно взяти довідку з навчального закладу, яка підтвердить статус учня.
  3. При наявності австралійських родичів, вони повинні вислати запрошення, де буде обговорено, яким чином вони сприяють вашому прибуттю (допомагають грошима, надають житло, купують квитки і т.д.) Весь цей перелік обов'язково підтвердити документально (чеки, відомості про те, що рідні легально живуть в Австралії і т.д.). Якщо вам допомагають фінансово, потрібна документація про те, що вони здатні це робити. Також у себе на батьківщині запрошує потрібно звернутися до нотаріуса і завірити копії документів, і прикласти до них постійну візу.

Транзитна віза

Якщо ви перетинаєте Австралію на шляху до іншої держави, вам потрібно зробити транзитну візу. Такий тип документа видається особам, які будуть проживати в Австралії не більш 72 годин. Цікавий момент: навіть якщо Австралія - ​​вимушена зупинка в вашому подорожі, і ви не збираєтеся покидати місцевий аеропорт, оформлення такої візи є обов'язковою, якщо ви маєте громадянство РФ. Тому перш ніж вирушити в дорогу, вивчіть в інтернеті маршрут транспорту, на якому ви добираєтеся до потрібної країни. Часто Австралію туди не вписують, що тягне за собою сумне повернення додому. До фахівців слід звертатися за два тижні до вашої поїздки - раптом у відділі буде аврал.

Для отримання такої візи вам потрібно:

  • Заповнити бланк за формою 876 ;
  • Зібрати документи, які підтвердять той факт, що ваше перебування в країні не перевищить 72 години (квитки, програма поїздки, наявність візи в іншу країну);
  • зробити фото "для паспорта";
  • повідомити про старих закордонних паспортах, а також зробити копії сторінок закордонного паспорта.

Офіційний чек-лист документів н еобходимо для транзитної візи доступний за посиланням .

Студентська віза

Щоб отримати таку візу, необов'язково бути сімнадцятирічним першокурсником. Студентську візу видають на термін від трьох місяців особам, які навчатимуться в Австралії за наступними напрямками:

  1. Англійська мова;
  2. Шкільна програма;
  3. Професійна освіта (в основному - робоча сфера);
  4. Магістратура, друга вища, вища освіта;
  5. Дисципліни, які не пов'язані зі школою (наприклад, курси дизайну, основи будь-якого танцю).

У разі якщо ви вирішили отримати навчальну візу вам також варто зібрати необхідний пакет документів:

  • заповнену заяву по формі 157А , А також за формою 157Р, якщо крім навчання планується і робоча діяльність;
  • ваша фотографія паспортного зразка, а також фото членів вашої сім'ї, зазначених у заяві;
  • довіреність на отримання паспорта;
  • відомості про старих закордонних паспортах, а також копії сторінок закордонного паспорта;
  • лист від установи освіти, в якому ви плануєте навчатися (необхідно вказати, що це за курси, скільки вони триватимуть, який термін оплачений і т.д.);
  • роздруківка банківського рахунку, який існує більше трьох місяців, і який є «недоторканим» (не можна знімати гроші з цього рахунку протягом 93 діб);
  • медична довідка про те, що ви здорові, оформляється вже після подачі заяви до Посольства;
  • Довідка про відсутність судимості;
  • страховка на весь той час, що ви проведете в Австралії.

Список документів для студентської візи у вигляді файлу .

Бізнес-віза

Австралія завжди рада новим людям, особливо, якщо вони відзначилися особливими успіхами у себе на батьківщині. Так, якщо ви подає надії бізнесмен, з хорошою бізнес-історією в Росії і достатнім капіталом, який можна реалізувати в Австралії, ця країна відкрита для вас. Такий вид віз носить короткостроковий характер, і видається терміном до трьох місяців. Вважається, що за цей час ви можете спробувати себе на австралійській землі і зорієнтуватися подальші плани щодо співпраці. Також передбачається, що цього терміну достатньо для того, щоб з'їздити у відрядження.

Перелік необхідних документів для оформлення бізнес-візи:

  1. Заповнену заяву за формою 456;
  2. Документи, які підтвердять наявність досвіду і освіти;
  3. Лист від роботодавця, в якому зазначено, з якою метою він вас відряджає в цю країну;
  4. Лист від запрошуючої компанії з Австралії;
  5. Документи, які свідчать про постійне зростання в сфері бізнесу;
  6. Відомості про реєстрацію, кваліфікації та членство в професійних асоціаціях;
  7. Приблизний план-програма вашої поїздки;
  8. Документація про ваші минулі поїздках в бізнес-цілях із згадкою компаній, з якими доводилося співпрацювати;
  9. Підтвердження того, що ви є учасником конференції;
  10. Цю візу так само, як і інші, роблять протягом 5-20 робочих днів.

Робоча віза

У туристичних візах часто відмовляють через те, що сумніваються щодо майбутньої діяльності людини в новій країні - раптом він вирішить нелегально працевлаштуватися або зайнятися торгівлею. Якщо ж у ваші плани дійсно входить працевлаштування, але мети порушити закон ви перед собою не ставите, то робоча віза - то, що вам потрібно. Зазвичай вона являє собою штамп або документ, який дозволяє вам займатися торгівельною діяльністю на території країни. Також всередині цієї візи є підрозділи:

Молоді, що подають надії фахівці, які беруть участь в програмі на конкурсній основі;
Фахівці, яких запросили австралійські роботодавці;
Бізнесмени, готові спонсорувати робочих (така віза видається терміном до 4-х років);
Особи, готові трудитися в Австралії за своє забезпечення.

Загальний список документів, який потрібен для оформлення подібної візи:

  • Дійсний паспорт;
  • Фото по типу паспортних;
  • Довідка про відсутність судимості;
  • Заповнена візова анкета, яку видають при зверненні в посольство;
  • Скоринки про освіту;
  • Медичний сертифікат.

Заяви на подібні візи розглядаються в загальному порядку. Оформлення візи 5-20 робочих днів.

Гостьова віза

Якщо в Австралії у вас проживає пара-трійка родичів, то оформити гостьову візу - найкращий для вас варіант. Навіть якщо вам відмовляють у туристичній візі, відмовити в гостьовій вам не мають права, якщо ваш австралійський родич дає гарантію вашого повернення на батьківщину і надає вам фінансове сприяння в переїзді.

Список обов'язкових документів для отримання візи в Австралію на запрошення:

  1. заповнений бланк форми 1419 ;
  2. Паспорт і 2 фотографії паспортного зразка;
  3. Закордонний паспорт і інформація про минулі паспортах;
  4. Запрошення від родичів з відповідною документацією (чеки та довідки, які підтверджують те, що запрошують дійсно легально проживають в країні);
  5. Довідка з робочого місця;
  6. Виписка з банківського рахунку;
  7. Свідоцтво про шлюб та про народження дітей.

Віза в Австралію на запрошення видається протягом 2-3 тижнів після подачі заяви.

Віза нареченої

Якщо ви все життя мріяли пов'язати своє життя з іноземцем, Австралія може вам в цьому посприяти! В'їзд в країну по візі нареченої, в разі якщо жених родом з Австралії, не повинен перевищувати 9 місяців. Якщо протягом цього часу ви не зареєструєте шлюб, країну кенгуру доведеться покинути.

Необхідні документи:

  • Заповнені бланки форм 47sp і 40sp ;
  • Паспорти і фотографії по типу паспортних;
  • Свідоцтва про народження ваших дітей;
  • Довідки про доходи , Виписки з рахунку в банку;
  • Медичний огляд;
  • Довідки про відсутність судимості;
  • Докази того, що ви не хочете укладати фіктивний шлюб;
  • Заява про те, що ви укладете шлюб.

Особливості оформлення дитячої візи

Вирішили відправитися в Австралію всією сім'єю, але не знаєте, як оформити візу на дитину? Якщо йому ще не виповнилося 14 років, і у нього немає свого паспорта, то відомості про нього з наданою завіреної нотаріусом копією свідоцтва про народження та медичною довідкою, а також довідкою з місця навчання ви вносите в спеціальну графу в своїй заяві. Крім цього, необхідно нотаріально завірити дозвіл залишився на батьківщині батька. Якщо ж дитина досягла віку, коли видається паспорт, то на нього оформляється окрема заява, і перелік документів для нього такий же, як і для вас в разі оформлення туристичної візи, плюс вищевказані нотаріально завірені довідки.

Відмова у візі і проблеми з її отриманням

Проблеми, швидше за все не повинні виникнути, якщо ви зібрали весь перелік документів, вказаний в цій статті. Пам'ятайте, що ваша мета - переконати консульство в тому, що крім заявлених цілей (туризм, навчання, робота), інших цілей ви не переслідуєте.

Найбільш доступною для отримання є гостьова віза, тому що в цьому випадку за вас несуть відповідальність громадяни країни, в яку ви плануєте в'їхати. Однак при грамотному ставленні до збору документів для іншого типу віз відмова зазвичай не слід. Тому, якщо ви не впевнені в своєму знанні англійської або здібностях до паперової тяганини, надайте цю метушню фахівцям в турфірмах, які допоможуть оформити візу в Австралію. Зазвичай за свої послуги вони беруть 150-200 доларів, якими варто пожертвувати, якщо ви ніколи не мали справ зі збором різних довідок.

Вартість же консульського збору, який сплачується в будь-якому випадку, становить 135 австралійських доларів (приблизно 5 923 рубля). У разі оформлення візи самостійно, зверніться до офіційного сайту австралійського посольства де все детально розписано, і де ви можете знайти зразки заповнення заяв. Отримати візу легше, ніж здається на перший погляд!

Корисні адреси

Зробити візу в Австралію допоможуть фахівці австралійського консульства в наступних містах:

Посольство Австралії в Москві

  • адреса: 109028, г. Москва, Подколокольний пров., 10а / 2
  • телефон / факс: (495) 956-60-70, 956-60-75, 956-61-70
  • [email protected]

Генконсульство Австралії в Санкт-Петербурзі

  • адреса: м Санкт-Петербург, Італійська вул., 1
  • телефон / факс: (812) 325-73-33, 325-73-33
  • [email protected]

Генконсульство Австралії у Владивостоці

  • адреса: г. Владивосток, пр-т Червоного Прапора, 42
  • телефон / факс: (4232) 22-86-28, 42-69-16

Цікаві факти про австралійську візу

  1. Людям, яким більше 75 років, для того щоб отримати візу в Австралію, потрібно також пройти медичний огляд.
  2. З 1 червня 2012 року росіянам більше не потрібно надавати оригінали закордонних паспортів для вклейки віз - Австралія перейшла на електронні візи.
  3. Абсолютно всі заяви повинні бути заповнені англійською мовою - недотримання цього правила спричинить відмову у візі.
  4. Крім перерахованих документів можна надавати будь-які інші, які на ваш погляд здатні вплинути на позитивне рішення консульства.
  5. У багатьох випадках для отримання візи потрібно особисте інтерв'ювання, для претендують на робочу і студентську візу воно є обов'язковим.
  6. Якщо ви є жителем міста, в якому немає австралійського посольства, то зібрані документи відправляйте поштою в консульство Москви. При цьому в заяві ставимо реальну дату підписання заяви.

Відео: Австралія по-житейськи - про що потрібно знати іммігранту?

також рекомендуємо: