Рассказы о велопоходах

Імміграція в Австралію

Незважаючи на велику кількість сайтів, що пропонують послуги з імміграції до Австралії, ця держава вже давно не є країною масової імміграції з Росії Незважаючи на велику кількість сайтів, що пропонують послуги з імміграції до Австралії, ця держава вже давно не є країною масової імміграції з Росії. Охочих багато, але при детальному розгляді виявляється, що 99% не вписуються в критерії відбору: або не можуть здати іспит IELTS, або щось не так зі стажем або дипломом. Протягом останніх п'яти років імміграційне законодавство Австралії йде по шляху незмінного посилення. Спочатку підняли вимоги до знання англійської по цілому ряду категорій віз, потім збільшили з 2 до 4 років ценз осілості для отримання австралійського громадянства.
Професійна імміграція в Австралію
У липні 2012 року в Австралії була проведена чергова реформа законодавства. Згідно з новими правилами (система SkillSelect), подати заяву на імміграцію можна тільки за запрошенням профільного міністерства - Департаменту імміграції та захисту кордонів. Тепер заявники, бажаючі отримати візи підкласів 189, 190 і 489, повинні спочатку підтвердити кваліфікацію, потім на сайті Департаменту подати попередню заяву, яке називається «вираз інтересу», і чекати запрошення. Воно може послідувати відразу, через рік, а може не прийти ніколи. Відбиратимуть тільки тих, хто реально потрібен на австралійському ринку праці. У зв'язку з цим стає абсолютно очевидно, що для широкого кола професіоналів з Росії та інших країн Австралія остаточно закрила двері.
Як не дивно, з бізнес візами до Австралії, а також з візами для великих інвесторів, також все непросто. Від претендентів на бізнес візи підкласу 188 потрібно не тільки інвестиція (в залежності від обраної опції від 500,000 до 5,000,000 AUD), але і наявність серйозного бізнес досвіду, підтвердженого документально наявністю аудитів в міжнародному стандарті фінансової звітності.
Імміграція в Австралію в 2018 році
Сьогодні можна констатувати, що двері в Австралію для масової імміграції практично закриті, а беруть тільки тих, хто дійсно потрібен. Це молоді професіонали зі списку затребуваних професій, причому з відмінним знанням англійської мови, а також бізнесмени та інвестори, які мають успішний і прозорий бізнес у себе на батьківщині і готові вкласти чималі гроші в австралійську економіку. З огляду на складність імміграційного законодавства Австралії і різноманіття питань, що надходять в Компанію «Елма Глобал», наведені нижче відповіді на деякі можуть виявитися для когось корисними. Також в якості загальної пізнавальної інформації про це буде корисно знати тим, хто тільки планує переїзд.
Цікавий факт: в Австралії, яка входить в десятку найбагатших і благополучних країн світу, проживає 20 млн. Чоловік і 40 млн. Кенгуру.

Імміграція в Австралію - питання і відповіді:
Питання: З чого потрібно починати реалізацію програми професійної незалежна імміграції в Канаду або Австралію?
Відповідь: Безумовно, починати дані програми потрібно зі складання іспиту з англійської мови IELTS встановленого зразка; це є обов'язковою умовою. Якраз кількість балів за складений іспит IELTS і є не сталою, тобто мінливим чинником при підрахунку балів. Всі інші параметри, наприклад, вік, освіта, стаж роботи, як правило, незмінні і відомі на самому початку. Залежно від кількості балів за складений іспит IELTS шанси заявника можуть відрізнятися від «печалі до радості»: якщо кандидат не склав тест мінімум на 6 балів, то він не може подати заяву на імміграцію ні в Канаду, ні в Австралію. Виїхати в ці країни без знання мови в 2018 році можуть тільки інвестори.
Питання: Я відвідував Австралію два рази за короткостроковими візами. Я спортсмен, тренер з гольфу. Хотілося б оформити ПМЖ, але як я розумію, Тест IELTS поки не здавав. Родичів в Австралії немає. Як мені відомо, в Австралії велика кількість всяких класів і підкласів віз. Чи можете Ви запропонувати будь-які постійні візи в моєму випадку?
Відповідь: Класів і підкласів віз дійсно багато, але більшість з них тимчасові. Постійних імміграційних віз мало, і більше половини з них пов'язані з наявністю родичів, які проживають в Австралії (так звані спонсорські). Залишається один вихід - їхати вчиться за студентською візою і потім після отримання освіти подавати на ПМЖ.
Питання: Як завіряти трудову книжку для імміграції в Австралію?
Відповідь: Трудова книжка повинна бути завірена одним з двох можливих способів в залежності від Вашої ситуації. Перша ситуація. Якщо ви працюєте, то копія останньої сторінки трудової книжки повинна бути завірена у відділі кадрів за місцем роботи, причому має бути написано «працює по теперішній час», дата, печатка і підпис. Більш того, всі сторінки трудової книжки повинні бути завірені написом або штампом «копія вірна» з датою і підписом. Друга ситуація. Якщо ж Ви не працюєте або працюєте за договором підряду, який в трудовій книжці не відзначається, так як являє собою не трудові, а цивільно-правові відносини, і маєте закриту за останнім місцем роботи трудову книжку, то копія такої трудової просто засвідчується у звичайного нотаріуса .
Питання: Що дає підтвердження кваліфікації на відповідність австралійським стандартам в плані пошуку роботи в Австралії?
Відповідь: Практично нічого. Визнання кваліфікації для імміграції має відношення до працевлаштування в Австралії, тільки якщо для визнання кваліфікації попередньо потрібно отримати реєстрацію в професійній структурі, наприклад, лікарям, медсестрам. На практиці медичні професії - дуже рідкісна категорія професій для іммігрантів з країн колишнього СРСР через високі мовних вимог і складнощів підтвердження кваліфікації. В інших випадках визнання кваліфікації для імміграції нічого спільного з працевлаштуванням не має і здійснюється тільки з метою отримати це визнання для задоволення критеріїв імміграційної візи. Нічого спільного з працевлаштуванням цей документ (з відповідних кваліфікаційних організацій) не має, і ніким крім Департаменту імміграції не приймається. Наприклад, документ про визнання робочих кваліфікацій видається TRA, зокрема говорить: "можливо, вам доведеться отримати державну ліцензію або реєстрацію, якщо ви захочете працювати за визнаною кваліфікації, TRA до цього не має ніякого відношення". Тому не слід плутати визнання кваліфікації для цілей імміграції та працевлаштування в Австралії.
Питання: Якщо у мене дві освіти, то яку кваліфікацію краще визнавати?
Відповідь: Радимо визнавати ту кваліфікацію, яку вам легше, а працевлаштуватися будете після приїзду там, де вдасться. Якщо в сім'ї два висококваліфікованих фахівця, які можуть потенційно набрати прохідний бал, то слід визнавати кваліфікацію для того, чиї результати англійської краще (виходячи з оцінок тесту IELTS). Звичайно, також потрібно подивитися список затребуваних професій.
Питання: Як отримати австралійське громадянство, якщо я маю достатній капітал, хочу з сім'єю перебратися туди на постійне місце проживання, зробити капіталовкладення в діючий бізнес в розмірі 2-3 млн. Дол. США? Я продав свій бізнес в Росії, і, маючи достатній капітал, хочу купити діючий бізнес в Австралії. І переїхати туди зі своєю сім'єю.
Відповідь: Існуючі на даний момент державні програми описані тут: бізнес імміграція в Австралію за візами підкласів 188 і 888.
Питання: Якщо людина купила нерухомість в Австралії, то йому належить будь-якої тип візи, мається на увазі, інший, ніж туристична. Чи ні? Мається на увазі проживання без права роботи. Наприклад, як в Німеччині - якщо нерезидент купив нерухомість - то може відпочивати 3 місяці в Німеччині щорічно.
Відповідь: Ні, наявність нерухомості не дає прав на австралійські візи.
Питання: У мене не закінчена вища освіта (диплома немає). Знання англійської середнє. Професійний досвід 10 років, в сфері дизайну і брендингу. Скажіть, є шанси у мене шанси для імміграції в Австралію? Або без диплома про вищу освіту немає ніяких шансів?
Відповідь: За деякими професіями (наприклад, IT фахівці або менеджери вищої ланки) можна підтвердити свою кваліфікацію на відповідність австралійським стандартам взагалі без формальної освіти, а через стаж. Для менеджерів мінімум 5 років, для IT спеціалістів має бути мінімум 8 років стажу. Але без освіти набрати прохідний бал буде проблематично.
Питання: Знайомий сказав, що якщо в родині є троє дітей-дівчаток, то правила імміграції в Австралію сильно спрощуються, так як там існує проблема нестачі жінок. Мені це здалося міфом, але про всяк випадок вирішив Вас запитати.
Відповідь: Це дійсно міф, але жахливо стійкий. В Австралії ніяких пільг для дітей або сімей з дітьми (незалежно від кількості дітей і їх статі) немає. Для кожного з типів віз існують чіткі критерії відбору: за професійною ознакою, бізнес, інвестиції, навчання і так далі.
Питання: Чи можу я отримати статус біженця в Австралії, якщо мені було відмовлено в притулок у Великобританії, але я цей факт приховаю? Наскільки велика ймовірність, що австралійці цей факт «проб'ють»?
Ответ: Можливість безкарного обману нульова. Справа в тому, що в 2009 році міністр з питань громадянства, імміграції та мультикультуралізму Джейсон Кенні і міністр громадської безпеки Пітер Ван Лоун повідомили про нову міжнародну програму з обміну інформацією, яка покликана посилити безпеку Канади і зміцнити чесність і прозорість канадських імміграційних віз. Схема була розроблена для захисту потенційних іммігрантів і біженців від шахрайства при подачі заяв та іншій незаконній діяльності в рамках імміграційної системи Канади. Влада Канади, Великобританії та Австралії ведуть обмін базами з відбитками пальців тих, хто подав заяву на імміграцію, а також іноземців, яким загрожує депортація. У 2009 році питання приєднання до даної програми розглядали також США і Нова Зеландія, які теж брали участь в Конференції.
Питання: Я читав про канадської імміграційної програми Self-Employed. Чи існують в Австралії візи для особливо обдарованих людей, творчих особистостей або спортсменів? Я тренер з веслування і спортсмен; маю титул чемпіона світу. Ще водій професіонал категорії ABCE. І є диплом зварювальника. Зараз заступник генерального директора будівельної компанії. В основному займаюся будівництвом і ремонтом залізниць. Фінанси на переїзд і перший час в Австралії є. Які мої шанси на отримання ПМЖ?
Відповідь: Така віза в Австралії є, вона називається Distinguished Talent Visa. І дійсно це саме віза постійного резидента. На момент подачі заяви на дану візу заявник повинен бути на піку своєї спортивної кар'єри. Якщо ви зараз все ще виступаєте, то можна подавати. Якщо немає, то заява не буде прийнято.

ВАЖЛИВО: Слід чітко розуміти, що ключовим фактором відбору по абсолютній більшості програм імміграції в Австралію (студенти, професіонали, підприємці, інвестори) є знання англійської мови, підтверджене наявністю у Вас сертифіката IELTS. Якщо у Вас немає такого сертифіката, то дзвонити нам - означає витрачати Ваш і наш час даремно. Ми не можемо оцінити Ваше знання англійської на підставі Ваших суб'єктивних думок. Фрази "середній рівень володіння англійською мовою" або "хороший рівень" або "я вивчаю мову і буду скоро здавати тест" - це, на наш погляд, безглузді розмови і марна трата часу. Тому якщо Ви серйозно зацікавлені в імміграції, то спочатку обов'язково потрібно здати тест. Тестування IELTS включає чотири компоненти, перевіряє усну і письмову мову, сприйняття і читання. За кожен під-тест виставляється окрема оцінка.